Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

casa casatoriilor

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova sunt hotărâți să achiziționeze clădirea cunoscută sub titulatura de  Casa Căsătoriilor, un adevărat simbol al municipiului, imobil situat pe Bulevardul Independenței.

Prima ședință a Comisiei înființată la Consiliul Județean Prahova pentru stabilirea oportunității cumpărării imobilului, construit în perioada 1880 - 1890 pentru primarul orașului de la acea dată, Radu Stanian, a avut deja loc.

Comisia a analizat și un studiu de oportunitate cu privire la cumpărarea clădirii, care se dorește a fi transformată în sediu al Casei de Cultură I.L. Caragiale.

„Pe lângă această destinație, putem amenaja în fața clădirii un loc care să ne ducă cu gândul la perioada în care a fost construit imobilul”, a susținut Bogdan Toader, președintele interimar al Consiliului Județean Prahova, care susține că ar fi păcat ca o astfel de clădire să nu fie reamenajată.

Lucrările de amenajare a imobilului ar putea fi finanțate, spun reprezentanții CJ Prahova, cu fonduri europene.

Citește și: Consiliul Judeţean Prahova vrea să cumpere fosta Casă a Căsătoriilor

Din comisia care analizează oportunitatea achiziționării clădirii fac parte reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, dar și aleși județeni.