Vara asta este despre tine - AFI Palace Ploiesti

cafea automat otravaCafeaua de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanșa de chimicale și face eforturi în acest sens. În timp, afectează pe rând, ficatul, rinchii și imunitatea.

 

Producătorii cafelei de la automate au fost obligați recent să afișeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu.
Așa am aflat ca populara cafea cu lapte (caffe latte) conține apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoza), cafea solubila (3,3%) și urme de soia. Aceleași substanțe se regăsesc și în espresso machiatto. În capuccino apar și alte ingrediente, printre care un agent de îngroșare (carboximetilceluloza) din care se face hârtia!

Un espresso de la automat contine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau doua cafele de la automat intr-o zi depașesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

sursa: Realitatea.net

 

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 16 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Dormim mai puțin ca niciodată

Preocuparea cotidiană de a munci mai mult și, implicit, de a reduce orele de somn provoacă îngrijorare la nivel mondial, scrie BBC.com. „În anii '40, oamenii dormeau în medie doar puțin peste opt...

Travel&Lifestyle
  • Duminică, 16 Iulie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Consumul de cafea ne-ar putea prelungi viața

Efectele pozitive asupra sănătății ale consumului regulat de cafea, un obicei îndelung disputat de-a lungul timpului, au fost confirmate de două studii ample efectuate recent în zece țări europene...